dilluns, 7 de febrer del 2011

Manifestació a Brasília contra Belo Monte

Belo Monte: Contra les mega-hidroelèctriques a l`Amazònia!
Més de mig mlió de persones ja han firmat les peticions contra Belo Mote, que seran entregades demà al Palau de la presidència de Brasília. Aquest dimarts dia 8 de febrer centenars d`ìndígenes, riberencs, amenaçats i afectats per la construccióde de represes, líders i moviments socials de la Conca del Riu Xingú i d`altres rius amazònics estaran a Brasília per a protestar ontra el Complexe de Belo Monte i altres mega-hidroelèctriques destructives de la regió. També exigiran al govern que rediscuteixi la política energètica basilera, orint espai democràtic per la participació de la societat civil en el processos de decideixen aquestes questions.
Convido a tots els catalans a interessar-se i interessar els mitjans de comunicació sobre aquest desastre per a l`Amazònia que el govern brasler està decidit a tirar endavant.

dissabte, 5 de febrer del 2011

Milionaris del Brasil


El senador de Rondônia Ivo Cassol
Amb 29.874.832,00 reals brasilers de patrimoni declarats (al voltant d'uns 13 milions d' euros) l'antic governador de Rondônia,  Ivo Cassol és un dels deu polítics més rics del nou parlament brasiler, segons la pàgina web del Congrés en Focus. Nové a la llista, Cassol està a la llista al costat de polítics denunciats per corrupció, com el famós Paulo Maluf. Entre tots deu han declarat quasi la meitat dels valors declarats pels diputats i senadors del Congrés, és a dir, menys del 2% dels elegits a l'octubre a la Cambra i el Senat. Del total de 1,6 mil milions declarats per 513 diputats i 54 senadors,  792 milions de reals (uns 162 milions d'euros) són d'aquest petit grup de multimilionaris. De mitjana, cada diputat ha declarat posseir uns 1,2 milions d'euros en cases,  negocis, finques, vehicles, objectes d'art, diners en efectiu i les inversions, entre d'altres propietats. D'on venen aquestes riqueses? En el seu cas, el  grup d' empreses de la família Cassol ha construit amb recursos dels bancs públics  diverses hidroelèctriques, que venen energia a la xarxa pública. Per cert, han rebut moltes reclamacions d'uns centenars d'indígenes que viuen més avall de les centrals, els indis de la terra indígena Rio Branco. Aquests es queixen que l'aigua del riu puja i baixa de forma irregular, matant les cries de tortugues i allunyant els peixos, i també de la destrucció d' un cementiri tradicional del poble Djabuti.