divendres, 5 de novembre del 2010

Nova secada histórica a l' Amazònia.

Repetint el que va passar el 2005, aquest any una nova secada ha fet baixar de forma alarmant el nivell d'aigua dels rius i llacs de l'Amazònia, provocant tot tipus de problemes als habitants, que depenen dels rius i llacs per pescar i per al transport. En moltes comunitats per la dificultat dels viatges, l'escola s'ha hagut d'interrompre i traslladar els malalts o l'avituallament de productes s'ha complicat enormement.

A Rondônia hem tingut reflexe de la secada al Riu Madeira amb la dificultat de les barcasses de fer arribar el combustible a Porto Velho, d'on es distribueix en camions a la major part de Rondônia. El preu de la gasolina s'ha apujat i més d'una vegada he hagut de carregar el dipòsit del cotxe amb alcool (és un cotxe que tant funciona amb gasolina com amb etanol, tot i que normalment aquest encara ens surt més car que la gasolina).


Avui, tot venint de Ji Paraná, m'he parat al pantà de Samuel a fer unes fotografies. Però la meva màquina ha pifat. Buscant he trobat aquesta imatge impressionant del Riu Negre davant la ciutat de Manaus.

http://www.portalms.com.br/noticias/detalhe.asp?cod=959593585
És el reflexe del que tothom cada vegada já veu més clar: l'escalfament global já ens està afectant directament. I les previsions d'una "savanització" de l' Amazônia sembla que es van confirmant, malgrat que la temporada de pluges ja ha començat amb força aquí a Rondônia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada